Sinaia și Azuga au intrat în scenariul roșu / Turismul de iarnă periclitat

Sunt restricții noi și pe Valea Prahovei, în stațiunile Azuga și Sinaia care au intrat în scenariul roșu. Proprietarii restaurantelor și cafenelelor nu își mai pot desfășura activitatea în interior, însă terasele rămân deschise, potrivit știrilor Digi24.

Din cauza pandemiei nici turiștii nu s-au mai încumetat să viziteze zonele montane. În Sinaia sunt 163 de restaurante și cafenele care sunt afectate de noile restricții. De asemenea, tot aici se regăsesc 27 de hoteluri și 44 de pensiuni.

Timp de 14 zile, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, organizarea de spectacole, festivaluri sau alte evenimente culturale este interzisă, iar activitatea restaurantelor în interior, a cafenelelor, şi a sălilor de jocuri este interzisă.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. De asemenea, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, precizează sursa citată.

Articolul precedentImpozitul progresiv pe salariu: Angajaţii care au peste 15.000 de lei vor plăti 50% statului
Articolul următorVaccinul Oxford/AstraZeneca produce un răspuns imun puternic la adulții în vârstă, arată rezultatele preliminarii