Vaccinul Oxford/AstraZeneca produce un răspuns imun puternic la adulții în vârstă, arată rezultatele preliminarii

Aproximativ 560 de voluntari adulți sănătoși au luat parte la studiile din faza a doua, unde li s-au administrat două doze de vaccin sau un placebo, potrivit SkyNews.

Vaccinul COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford produce un răspuns imun puternic la adulții în vârstă, au arătat datele din studiile preliminarii.

Rezultatele din faza unu și faza a doua sugerează că unul dintre grupurile cu cel mai mare risc de deces sau boli grave de la COVID-19 ar putea fi capabil să construiască imunitate, potrivit datelor publicate în jurnalul medical The Lancet.

Vestea vine la o zi după ce Pfizer a anunțat că vaccinul său împotriva coronavirusului a fost eficient la 94% în rândul adulților peste 65 de ani în ceea ce privește rezultatele finale de eficacitate și că va primi autorizație în următoarele câteva zile.

Potrivit autorilor descoperirilor vaccinului Oxford, „voluntarii din studiu demonstrează forme similare de anticorpi neutralizanți și răspunsuri ale celulelor T în toate cele trei grupe de vârstă (18-55, 56-79 și 70+)”.

Aproximativ 560 de voluntari adulți sănătoși au luat parte la studiile din faza a doua, unde li s-au administrat două doze de vaccin candidat sau un placebo.

Nu au fost raportate probleme adverse de sănătate în timpul studiilor, adaugă raportul.

Articolul precedentSinaia și Azuga au intrat în scenariul roșu / Turismul de iarnă periclitat
Articolul următorCiprian Tătărușanu se retrage de la naționala României