Navalny exclude sinuciderea în primul mesaj din închisoare

Dizidentul  Alexei Navalny a declarat că nu intenționează să se sinucidă și le-a mulțumit susținătorilor săi în prima declarație de când a fost închis într-una dintre cele mai cunoscute închisori din Moscova la întoarcerea sa în Rusia, potrivit The Moscow Times.

Navalny a fost condamnat la o lună de închisoare în această săptămână după ce s-a întors din Germania, unde își revenise din ceea ce specialiștii occidentali au constatat că fusese otrăvit cu agentul nervos Novichok. El este deținut în Matrosskaya Tishinalocul  în care avocatul Serghei Magnitsky a murit în 2009, după ce a investigat frauda la scară largă care implică oficiali fiscali ruși.

„Pentru orice eventualitate: nu intenționez să mă agăț de fereastră sau să-mi tăi venele sau gâtul cu o lingură ascuțită”, a scris Navalny pe Instagram, vineri. „Folosesc foarte atent scările și îmi iau tensiunea în fiecare zi, așa că este exclus un atac de cord brusc […] Sunt într-o stare psihologică și emoțională stabilă”.

Militantul anticorupție a mulțumit, de asemenea, susținătorilor săi, care intenționează să iasă în stradă în toată țara sâmbătă pentru a cere eliberarea sa, în ciuda amenințărilor din partea autorităților.

„Știu cu certitudine că există mulți oameni buni în afara închisorii mele și că ajutorul va veni”, a scris el.

Navalny le-a mulțumit tinerilor ruși care au lansat clipuri virale TikTok în care s-au arătat pregătindu-se pentru protestele de sâmbătă și înlocuind portretele președintelui Vladimir Putin în sălile lor de clasă cu fotografia lui Navalny. Hashtagurile #freeNavalny și # 23 ianuarie au câștigat peste 200 de milioane de vizualizări pe populara aplicația până la ora 11 dimineața vineri, se arată în rapoarte.

„Respect separat pentru elevi, care, conform cuvintelor avocatului meu, au aranjat„ nelegiuirea” pe Tik Tok. ”Nu știu ce înseamnă asta, dar sună cool”, a scris Navalny.

Navalny îl acuză pe Putin că i-a orchestrat otrăvirea și a spus că ultimele încercări de a-l închide sunt motivate politic, în timp ce liderii europeni au cerut eliberarea liderului opoziției.

Referințe:

Articolul precedentA murit actrița Mira Furlan
Articolul următorVIDEO Reuters: Poliţia din Moscova a început să facă arestări înaintea mitingului în sprijinul lui Navalnîi