A murit actrița Mira Furlan

Actrița Mira Furlan, cunoscută publicului din serialele Babylon 5 și Lost a murit la vârsta de 65 de ani, au confirmat familia și colaboratorii ei, potrivit BBC.

Furlan a interpretat-o pe Ambasadorul Minbari Delenn în SF-ul din anii 1990, Babylon 5 și Danielle Rousseau în serialul Lost.

Familia ei a declarat pentru BBC că actrița croată a murit miercuri din cauza complicațiilor avute în urma virusului West Nile.

„Cu mare tristețe confirmăm decesul Mirei Furlan”, se spune în declarație. Era o femeie plină de bunătate, putere și compasiune. A murit liniștită acasă la Los Angeles, înconjurată de familia ei. Vom continua să sărbătorim cu toții viața și moștenirea ei și vom ști că va fi mereu aici cu noi”.

Virusul West Nile este răspândit de țânțari în multe țări, dar nu și în Marea Britanie, potrivit site-ului NHS.

Creatorul Babylon 5 J Michael Straczynski și-a descris „marea tristețe”, spunând: „Prietena și colega nostră a coborât pe drumul unde nu putem ajunge la ea”.

Un mesaj pe contul de Twitter al lui Furlan, confirmat a fi preluat din autobiografia la care lucra, scria: „Mă uit la stele. Este o noapte senină și Calea Lactee pare atât de aproape. Acolo voi merge curând”.

Articolul precedentCroația: Arheologii au descoperit mormintele lui Ioan Corvin şi Cristofer Corvin
Articolul următorNavalny exclude sinuciderea în primul mesaj din închisoare