China: Peste 1 milion de oameni s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu 3 seruri experimentale

În China, aproape un milion de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 folosind un ser experimental dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) în cadrul campaniei naționale de imunizare a lucrătorilor esențiali, au anunțat oficialii chinezi, potrivit Reuters.

China a lansat programul în iulie și a inclus 3 vaccinuri pentru lucrătorii esențiali și pentru alte categorii de oameni. Deși studiile clinice nu au fost finalizate pentru a-și dovedi siguranța și eficacitatea, nimeni nu a avut reacții adverse, susține compania Sinopharm,care îl citează pe președintele companiei, Liu Jingzhen.

Pentru programul de vaccinare de urgență au fost utilizate două vaccinuri dezvoltate de Sinopharm și un vaccin al companiei Sinovac Biotech.

Vaccinurile experimentale sunt supuse studiilor clinice de fază 3 în străinătate, și au fost folosite de aproape 60.000 de persoane, iar probe de sânge de la peste 40.000 de participanți au fost deja prelevate la 14 zile după ce au luat a doua doză, a mai precizat Liu Jingzhen.

Articolul precedentKlaus Iohannis: A crescut un pic deficitul bugetar dar sunt bani bine investiți
Articolul următorComunele Berceni şi Clinceni din judeţul Ilfov vor intra în carantină