Grecia extinde carantina de noapte și închide barurile și cafenelele din majoritatea țării

Grecia va extinde limitarea mișcării pe timp de noapte și va închide restaurantele și barurile din cele mai populate zone ale țării timp de o lună de pe 3 noiembrie în vederea limitării infectărilor cu COVID-19, potrivit Reuters

Țara a raportat mai puține cazuri de coronavirus decât majoritatea Europei, dar a înregistrat o creștere treptată a infecțiilor de la începutul lunii octombrie.

Restaurante, baruri, cafenele, cinematografe, muzee și săli de sport închise vor fi închise începând de marți, 3 noiembrie, pentru o perioadă de o lună în nordul Greciei și în regiunea Attica, care include capitala Atena.

Limitarea mișcării pe timp de noapte, aplicabilă până în prezent în zonele cele mai afectate, ar fi extinsă în toată țara de la miezul nopții până la ora 5.00 dimineața.

„Aceste noi reguli .. se concentrează pe două surse care sunt, în mod verificabil, favorabile răspândirii virusului; divertisment și mișcarea oamenilor „, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o adresă publică.

El a spus că autoritățile vor introduce măsuri de sprijin, care costă sectoarelor afectate aproximativ 1,5 miliarde de euro. Grecia a plătit deja peste 14 miliarde de euro pentru a sprijini impactul economic al primului val al virusului.

Afacerile cu amănuntul, industria și școlile vor rămâne deschise, alături de industriile de servicii, cum ar fi hotelurile și saloanele de coafură.

Blocările regionale afectează cele mai populate regiuni ale țării; Attica are o populație de 3,9 milioane, iar regiunile nordice aproximativ 1,5 milioane.

Grecia a înregistrat un nou vârf de 1.690 de noi cazuri COVID-19 vineri și cinci decese ducând numărul victimelor de la debutul virusului la sfârșitul lunii februarie la 620.

Articolul precedentSpecie de păianjen pe cale de dispariție nemaivăzută de 30 de ani, observată în Marea Britanie
Articolul următorBilanț coronavirus: Peste 100 de decese / Record de pacienți la Terapie Intensivă – 923