Cocktailurile de pastile pe care personalul din prima linie le ia ca să poată dormi după ce văd moarte constant

Un medic din prima linie de luptă anti-Covid de la un spital din New York a pierdut numărul medicamentelor pentru somn pe care le-a încercat de când coronavirusul a pus stăpânire pe viața sa din februarie și până acum, potrivit Daily Beast.

Mai întâi au fost temazepam și apoi trazodonă, deși chiar triplarea dozei inițiale de 50 mg nu a ajutat. I s-au prescris două antidepresive diferite și a încercat marijuana medicală.

Într-o noapte, a spus ea, a luat șapte benadril.

„Și medicul meu a spus: Ce s-a întâmplat? Și eu am spus Nu am dormit ”, a spus medicul de urgență, care a vorbit cu The Daily Beast cu condiția anonimatului pentru că nu o dorea ca angajatorul să știe că ea merge la psihiatru sau ia medicamente.

Cel mai nou cocktail al ei: o combinație de medicamente Ativan, melatonină și medicamente pentru hipertensiune arterială. Dar mai sunt zile, a spus ea, când merge la muncă fără să doarmă deloc.

„ Îmi afectează absolut tot modul în care îmi fac treaba”, a spus medicul.

„Mi-e frică să dorm”

Desigur, somnul nu este nici măcar jumătate din luptă. Chiar și atunci când medicamentele ei funcționează și se poate culca, se trezește cu un val de adrenalină câteva ore mai târziu.

Și apoi sunt coșmarurile nocturne.

„Pentru o vreme, am fost îngrozită de somn”, a spus ea.

„Nici nu am vrut să-mi iau medicamentele pentru a mă culca, pentru că ai avea doar vise urâte cu moartea pacienților tăi și nu i-ai mai putea salva”, mai spune medicul specializat pe urgențe.

De când coronavirusul a trecut de la curiozitate la pandemie, angajații din prima linie medicală însărcinați cu îngrijirea sutelor de mii de pacienți care trec prin clinicile lor, secțiile de urgență și spitalele au fost înconjurate de tulburări de somn și insomnie ale angajaților.

”Teroare non-stop”

Un geriatrician american care a vrut să păstreze anonimatul, a vorbit și el cu The Daily Beast despre cocktailul de medicamente pe care-l ia.

Ea spune că trazezonul nu a funcționat, așa cum nici terapia cognitiv-comportamentală sau consumul de canabis medicinal nu au funcționat nici ele.

Medicamentele anti-depresive sau croșetatul obsesiv și urmărirea filmelor Star-Wars nu au avut nici ele succes.

Cele două medicamente anti-anxietate pe care le ia geriatricianul acum funcționează uneori, dar coșmarurile nu lipsesc.

 

Articolul precedentPreședintele Mexicului a anunțat că peste un sfert de milion de angajați au fost concediați doar în decembrie
Articolul următorIndia a aprobat 2 vaccinuri, unul realizat în țară, pregătindu-se pentru cea mai mare inoculare din lume