India a aprobat 2 vaccinuri, unul realizat în țară, pregătindu-se pentru cea mai mare inoculare din lume

India a aprobat oficial utilizarea de urgență a două vaccinuri împotriva coronavirusului în timp ce se pregătește pentru una dintre cele mai mari acțiuni de inoculare din lume, potrivit BBC

Autoritatea de reglementare a medicamentelor a dat undă verde vaccinurilor dezvoltate de AstraZeneca cu Universitatea Oxford și de Bharat Biotech.

Primul ministru Narendra Modi a numit-o „un moment decisiv și de cotitură”.

India intenționează să inoculeze până la 300 de milioane de oameni în acest an.

Țara asiatică a înregistrat al doilea cel mai mare număr de infecții din lume, cu peste 10,3 milioane de cazuri confirmate până în prezent. Aproape 150.000 de oameni au murit.

Sâmbătă, India a organizat exerciții la nivel național pentru a pregăti peste 90.000 de lucrători din domeniul sănătății să administreze vaccinuri în toată țara, care are o populație de 1,3 miliarde de oameni.

Vaccinul Oxford / AstraZeneca este fabricat local de Institutul Seric din India, care spune că produce peste 50 de milioane de doze pe lună.

Controlorul general al medicamentelor din India a declarat că ambii producători au prezentat date care arată că vaccinurile lor sunt sigure de utilizat.

Articolul precedentCocktailurile de pastile pe care personalul din prima linie le ia ca să poată dormi după ce văd moarte constant
Articolul următorAccident tragic în Masivul Bucegi: Doi alpiniști au decedat