Oamenii de știință au descoperit un recif de corali mai înalt ca Empire State Building

Un nou recif de corali înalt de 500 de metri a fost descoperit în Marea Barieră de Corali din Australia, făcându-l mai înalt decât unii dintre cei mai înalți zgârie-nori din lume, potrivit CNN

Oamenii de știință au descoperit reciful detașat, care este primul descoperit în peste 120 de ani, în apele din nordul Queenslandului, în timp ce se afla într-o expediție la bordul navei de cercetare Falkor, a anunțat luni organizația de cercetare oceanică Schmidt Ocean Institute.

Reciful a fost descoperit pentru prima dată pe 20 octombrie, atunci când oamenii de știință au finalizat o cartografiere subacvatică a fundului mării din Marea Barieră de Corali din nord.

La 500 de metri înălțime, este mai înalt decât Empire State Building (381 metri până la ultimul etaj), Turnul Sydney (305 metri) și Turnurile Gemene Petronas (451,9 metri).

Folosind un robot subacvatic numit SuBastian, echipa a explorat reciful duminică și a înregistrat în direct imagini ale explorării.

Experții spun că baza recifului „asemănător unei lame” măsoară 1,5 kilometri lățime, ridicându-se cu 500 de metri până la cea mai mică adâncime a sa, de 40 de metri sub suprafața oceanului.

Marea Barieră de Corali, cel mai mare recif de corali din lume, acoperă aproape 29.000 de km pătrați și găzduiește peste 1.500 de specii de pești, 411 specii de corali duri și alte zeci de alte specii.

Dar reciful se confruntă cu o criză – studii recente au arătat că a pierdut 50% din populația sa de corali în ultimele trei decenii, schimbările climatice fiind un factor cheie al perturbării recifelor.

Citește și:

Marea Barieră de Corali a pierdut jumate din populație, potrivit ultimei evaluări

Articolul precedentCluj, primul județ unde rata de infectare trece de 4 / Situația cazurilor pe județe
Articolul următorVIDEO Asociația Pro Infrastructura: ”Podul peste Dunăre riscă să devină cel mai rușinos muzeu din istorie”