Vicepreședintele Comitetului Internațional Olimpic anunță că Jocurile Olimpice se vor desfășura anul viitor „cu sau fără COVID”

John Coates, vicepreşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a anunțat că Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei pentru 2021, se vor desfășura indiferent de evoluția pandemiei de coronavirus, potrivit AFP citat de Telekom Sport

Jonh Cotes, preşedintele comitetului de coordonare al CIO pentru JO 2020, a afirmat în cursul unui interviu telefonic acordat AFP că Jocurile din capitala Japoniei vor avea loc „cu sau fără coronavirus” şi „vor debuta pe 23 iulie anul viitor”. Oficialul australian a adăugat: „Vor fi Jocurile care vor învinge Covid, lumina de la capătul turneului”. Tema acestor Jocuri va fi cea a „reconstrucţiei după ravagiile produse de tsunami’, a declarat Cotes, referindu-se la catastrofa din 2011, când nord-estul Japoniei a fost devastat de un cutremur de pământ urmat de un tsunami.Până acum, Jocurile Olimpice au fost anulate doar în perioadele de război.

Ediţia de la Tokyo trebuia să debuteze iniţial pe 24 iulie anul acesta, dar organizatorii au luat decizia istorică de a amâna competiţia până în vara lui 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Autorităţile japoneze au indicat foarte clar că nu doresc ca Jocurile să fie amânate pentru a doua oară. În prezent, graniţele Japoniei rămân în mare parte închise străinilor şi mulţi experţi se îndoiesc că pandemia va fi controlată până în vara viitoare. Potrivit mai multor sondaje recente, cea mai mare parte a japonezilor ar vrea ca Olimpiada să fie amânată din nou sau anulată din cauza coronavirusului.

„Înainte de Covid, (preşedintele CIO) Thomas Bach a spus că acestea sunt cele mai bine pregătite Jocuri pe care le-am văzut vreodată. Siturile erau aproape toate finalizate, iar acum sunt terminate. Satul Olimpic este incredibil”, a subliniat vicepreşedintele CIO.

Articolul precedentFOTO Nepotul inventatorului echipamentelor de scufundări vrea sa construiască cea mai mare stație de cercetare subacvatică din lume
Articolul următorÎn contextul pandemiei de COVID-19, 68% dintre români preferă mașina personală ca mijloc de transport