Noul val de COVID-19 din China arată că virusul se manifestă diferit

Medicii chinezi au observat că virusul SARS-CoV-2 se manifestă diferit în rândul pacienților din cel mai recent focar de infecție din regiunea nord-estică, în comparație cu focarul inițial din Wuhan. Aceștia sugerează că patogenul s-ar putea schimba în moduri încă necunoscute și complică sarcina medicilor de combatere a bolii, notează Bloomberg.

Pacienții din provinciile nordice Jilin și Heilongjiang, noile focare de coronavirus, par să poarte virusul mai mult timp și să se vindece mai greu, a anunțat Qiu Haibo, unul dintre medicii de top din China, la televiziunea de stat, marți.

”În plus, pacienții din nord-estul țării au nevoie de mai mult de o săptămână-două de la infectare pentru a dezvolta simptomele, iar această întârziere îngreunează munca autorităților, care încearcă să detecteze noile cazuri înainte ca epidemia să se răspândească” a avertizat medicul chinez, care tratează acum pacienți din aceste provincii.

“Perioada mai lungă necesară pentru dezvoltarea simptomelor a generat focare de infecție domestice”, a explicat Qiu.

Nu în ultimul rând, pacienții din nord dezvoltă mult mai rar febră, iar virusul afectează doar plămânii, nu și celelalte organe, așa cum se întâmpla în Wuhan.

Medicul chinez a sugerat că virusul care a provocat focarele din nord-estul țării a fost probabil importat din străinătate, ceea ce ar explica diferențele.

Atât provincia Jilin, cât și Heilongjiang se află la granița cu Rusia, iar Qiu a precizat că analiza genetică a virusului din cele două provincii a arătat că acesta seamănă cu tulpina prezentă în țara vecină.

 

 

Articolul precedent30 de ani de la „Duminica Orbului”. Cum au arătat primele ”alegeri libere” după comunism
Articolul următorArhiepiscopul Teodosie anunță că va reface slujba de Paște.