Președintele indonezian inaugurează un super port de 3 miliarde de dolari

Președintele indonezian Joko Widodo a inaugurat duminică portul maritim Patimban din Java de Vest, spunând că noua poartă va avea un rol „strategic” în stimularea economiei națiunii afectate de pandemie, informează Reuters. 

Portul de 3,07 miliarde de dolari din orașul Subang, la 140 km est de capitala Jakarta, este unul dintre proiectele de infrastructură prioritare ale guvernului, concepute pentru a stimula cea mai mare economie din Asia de Sud-Est și pentru a ameliora presiunea asupra aglomeratului Portului Priok din Jakarta.

„Cu locația sa strategică, sunt sigur că Patimban va fi cheia în conectarea diferitelor sectoare, de la producția industrială la agricultură și creșterea exporturilor”, a declarat președintele indonezian.

Construit cu finanțare din partea guvernului japonez, portul este de așteptat să stimuleze redresarea economică a Indoneziei, după ce națiunea din Asia de Sud-Est a intrat în recesiune pentru prima dată în 22 de ani în al treilea trimestru.

Guvernul a vizat portul pentru a spori competitivitatea exporturilor din Indonezia, în special în sectorul auto.

Ministrul transporturilor, Budi Karya Sumadi, a declarat că luna aceasta a fost efectuat un proces operațional al portului, înainte de prima zi oficială de operare de duminică.

„În această operațiune inaugurală, vor fi efectuate primele exporturi de la Patimban, inclusiv 140 de mașini fabricate de Toyota și Daihatsu care vor fi trimise în Brunei”, a spus el.

Se așteaptă să fie finalizat în totalitate până în 2027, portul generând până la cinci milioane de locuri de muncă în Java de Vest.

Articolul precedentSUA planifică închiderea ultimelor consulate ale sale pe pământ rusesc
Articolul următorAna Maria Bărbosu, patru medalii de aur la finalele de la europenele de junioare la gimnastică artistică