Disidență în cadrul companiei Facebook: angajații critică decizia lui Mark Zuckerberg de a nu se opune lui Trump

Angajații Facebook au criticat refuzul lui Mark Zuckerberg de a acționa împotriva lui Donald Trump, exprimându-și nemulțumirea față de șeful lor pe rețelele de socializare, într-o manifestare rară de disidență din cadrul companiei, scrie The Guardian.

Dezacordul a venit din partea angajaților de la toate nivelurile companiei, inclusiv a unor membri din conducere

Decizia personală a lui Zuckerberg de a lăsa versiunea pe Facebook a unui tweet trimis de Trump în care președintele părea să încurajeze poliția să împuște protestatari. În schimb, Twitter a ascuns mesajul în spatele unui avertisment. Andrew Crow, șeful de proiectare pentru Facebook Portal, a răspuns: „A pune la dispoziție o platformă pentru a încuraja la violență și a răspândi dezinformarea este inacceptabil, indiferent cine ești sau dacă ești demn de știri. Nu sunt de acord cu poziția lui Mark și voi lucra pentru ca schimbarea să se întâmple. ”

Vineri, Zuckerberg a declarat că nu este de acord cu interpretarea de către Twitter a declarației lui Trump, care includea fraza: „Când încep jafurile, încep împușcăturile.”

Twitter a catalogat mesajul ca incitând la violență, încurajându-i pe polițiști să tragă spre protestatari. Zuckerberg a spus că l-a interpretat ca pe un avertisment pentru protestatari că poliția ar putea trage asupra lor.

„Personal, am o reacție negativă viscerală la acest tip de retorică divizivă și inflamatorie”, a adăugat Zuckerberg. „Nu sunt de acord cu modul în care președintele a vorbit despre proteste, dar cred că oamenii ar trebui să poată vedea acest lucru singuri, deoarece în cele din urmă răspunderea pentru cei aflați în funcții de putere nu se poate întâmpla decât atunci când discursul lor poate fi examinat de către toți.”

 

Articolul precedentNike și-a modificat sloganul în „Don’t Do It” într-un mesaj despre rasismul din America
Articolul următorFostul principe Nicolae al României a anunțat că urmează să devină tată