UE a agreat ca certificatele de vaccinare să arate la fel în toate țările membre

Uniunea Europeană a agreat ca certificatele de vaccinare să arate la fel în toate țările membre iar ulterior se va stabili cum vor fi folosite acestea, a declarat președintele Consiliului European Charles Michel în cadrul ședinței de joi, potrivit site-ului oficial al CE.

„Credem că ar trebui să putem fi de acord asupra unor elemente comune care să fie incluse în certificatele de vaccinare în scopuri medicale. Și într-o etapă ulterioară vom stabili în ce circumstanțe vor putea fi utilizate aceste certificate”, a susținut președintele CE.

Membrii Consiliului European au convenit să lucreze la o formă standardizată și interoperabilă a dovezii de vaccinare în scopuri medicale.

Anterior, premierul grec Kyriakos Mitsotakis ceruse, pe 12 ianuarie, crearea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 valabil la nivelul întregii UE pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere devastate de pandemia de coronavirus.

Citește și:

Articolul precedentCătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Despre trenuri de mare viteză putem vorbi după 2030
Articolul următorLaurențiu Leoreanu, PNL: Trebuie să recunoaștem că avem două provocări majore: campania de fake-news și neîncrederea românilor că putem gestiona procesul de vaccinare