Spitalul modular construit de asociația „Dăruiește Viață” este gata de o lună, însă nu a fost folosit nici măcar o zi pentru tratarea pacienților care au nevoie de Terapie Intensivă. Motivul? Spitalul Elias, în curtea căruia se află spitalul modular, nu a cerut aviz, conform Ziare.com
UPDATE Containere sunt așezate deja pe poziții, iar ventilatoarele au fost aduse în curtea Spitalului Elias, unde se află spitalul modular cu 40 de paturi ATI. Problema inițială este că s-ar fi luat doar un aviz pentru ca spitalul modular să fie unul de triaj COVID. Se pare că problemele s-a rezolvat.
Spitalul Modular construit de Asociația „Dăruiește Viață” din donații și sponsorizări este cel mai modern spital pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19 din țară. Însă managementul Spitalului Elias nu a cerut de la Ministerul Sănătății și DSP decât un aviz de funcționare a unității mobile ca spital de triaj. Astfel, pacienții care ar avea nevoie de tratament la Terapie Intensivă nu pot fi tratați în noua unitate.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că a discutat sâmbătă cu managerul Spitalului Elias și au hotărât ca spitalul modular să fie folosit în scopul în care a fost construit, anume spital ATI COVID.
Inițial,Spitalul ELias a cerut de la DSP aviz de spital ATI COVID pentru spitalul modular construit din donatii in curtea sa, pentru ca apoi sa se razgandeasca la foarte scurt timp, solicitand doar aviz de spital de triaj. Cum avizul nu poate fi dat din parte Ministerului fără cerere din partea conducerii spitalului, unitatea a rămas nefolosită.
Nelu Tătaru a declarat că speră ca în două zile procedurile de acordare a avizului să fie finalizate iar cele 38 de paturi ale spitalului modular să fie folosite pentru tratarea pacienților care se află în stare gravă. Spitalul a fost construit din donațiile a peste 250.000 de oameni și zeci de companii, având un cost de 2,2 milioane de euro.