Sorin Cîmpeanu: Educaţia va avea o linie dedicată pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că personalul din sistemul de educaţie va avea o linie dedicată pentru vaccinarea împotriva COVID-19, potrivit Agerpres.

„Ştiu foarte sigur din discuţiile repetate pe care le-am avut cu colonelul Valeriu Gheorghiţă că a încercat din răsputeri prioritizarea de sistem. Se amână cu 10 zile momentul în care educaţia va avea o prioritate de sistem, adică o linie dedicată. Şi se amână din motive obiective, factorul limitativ fiind acela al numărului de doze de vaccin disponibile. Facem ce se poate în condiţiile date”, a declarat, la B1TV, ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că factorul determinant pentru decizia de a deschide şcolile cu prezenţă fizică este evoluţia ratei de infectare.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri seară, pe B1 TV, că 110.600 de angajați din învățământ s-au programat deja pentru a fi vaccinați anti-COVID-19, iar 18.600 de angajați au primit deja serul împotriva noului coronavirus. ”Personalul din învățământ este cea mai numeroasă categorie care s-a programat pentru vaccinare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Articolul precedentRaluca Turcan: Cele mai mari pensii speciale sunt în magistratură
Articolul următorTurcan: Joi voi dau un ordin de ministru prin care să fie revizuite, evaluate toate dosarele de pensie