Școlile de șoferi, redeschise dar cu reguli stricte

Școlile de șoferi și-au reluat activitatea după mai multe luni de pauză, cu reguli stricte. Orele de legislație vor fi ținute cu un număr limitat de cursanți în sală, iar la orele de condus, atât cursantul cât și instructorul vor purta mască, conform Libertatea

În mod normal, povestește un patron al unei școli de șoferi din Sibiu, martie și aprilie erau luni efervescente în care foarte multă lume se înscria pentru obținerea permisului de conducere. Acesta povestește că avea planuri de extindere, cumpărând chiar un tir pentru categoriile superioare. Pandemia i-a dat planurile peste cap în condițiile în care din 17 martie, nicio mașină de școală de șoferi nu a mai ieșit pe traseu iar examenele s-au anulat.

Pentru cei cărora le expira valabilitatea dosarului pe baza căruia puteau da examenele, a fost dată o derogare pentru a prelungi cu un an valabilitatea.

De pe 18 mai, instructorii au putut să-și reia activitatea și să primească cursanții înapoi la ore. Cu toate acestea, pierderile sunt mari. Firma din Sibiu a pierdut aproximativ 200 de cursanți iar previziunile arată că vor fi acordate cu 60 de mii mai puține permise de conducere ca în anul precedent.

Articolul precedentOficial: Litoralul românesc se deschide de la 1 iunie / Restaurantele se deschid de la 1 iulie
Articolul următorOperatorii de transport internaţional pot efectua curse în alte ţări cu respectarea a trei condiţii