Moderna: Credem că vaccinul va funcționa împotriva noilor tulpini de coronavirus

Cercetătorii de la Moderna au declarat luni că vaccinul lor COVID-19 protejează împotriva noilor variante găsite în Marea Britanie și Africa de Sud, deși va testa o nouă doză de rapel destinată variantei din Africa de Sud după ce a ajuns la concluzia că răspunsul anticorpilor ar putea fi diminuat, potrivit Reuters.

Compania a declarat într-un comunicat de presă că nu a găsit nici o reducere a răspunsului anticorpilor față de varianta găsită în Marea Britanie. Împotriva variantei găsite în Africa de Sud, a găsit un răspuns redus, dar crede în continuare că regimul său de două doze va oferi protecție.

Acțiunile Moderna au crescut cu aproape 10%, sau 12,40 USD, la 143,85 USD în tranzacționarea de dimineață. Apariția de noi variante în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia a creat o anumită îngrijorare cu privire la faptul că mutațiile virusului pot face vaccinurile mai puțin eficiente.

Analistul Jefferies Michael Yee a spus într-o notă de cercetare că este încurajator faptul că testarea Moderna a arătat că, chiar și împotriva variantei găsite în Africa de Sud, răspunsul anticorpului produs de vaccinul său mRNA-1273 era încă „peste nivelul” care oferă protecție.

Yee a spus, de asemenea, că viteza cu care Moderna a reușit să proiecteze un nou candidat pentru rapel a fost o dovadă a flexibilității noii tehnologii mARN pe care se bazează.

Dr. Paul Offit, expert în boli infecțioase la Universitatea din Pennsylvania și membru al comisiei consultative pentru vaccinuri din cadrul Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, a declarat că este îngrijorat doar de faptul că vaccinul nu va fi protector împotriva variantelor.

„Este puțin îngrijorător faptul că vedeți un răspuns mai puțin neutralizant al anticorpilor, dar asta nu înseamnă neapărat că sunteți neprotejat”, a spus el, menționând că chiar și aceste niveluri mai mici pot fi suficiente pentru a proteja împotriva infecțiilor grave.

Articolul precedentMemoria Rezistenței. Oficializarea lagărelor de muncă. Decretul 6/14 ianuarie 1950 pentru înființarea „unităților de muncă”
Articolul următorPutin: Palatul prezentat în filmul lui Navalny nu este al meu