Putin: Palatul prezentat în filmul lui Navalny nu este al meu

Președintele rus Vladimir Putin spune că palatul opulent prezentat într-un videoclip al dizidentului Alexei Navalny „nu îi aparține”, potrivit BBC.

Videoclipul numit „Palatul lui Putin” a devenit viral pe rețelele de socializare rusești săptămâna trecută, peste 86 de milioane de oameni urmărindu-l.

Palatul de la Marea Neagră, ar fi fost finanțat de miliardari apropiați lui Putin. Se spune că are un cazinou, patinoar și podgorie.

Mii de oameni au protestat sâmbăta în susținerea Navalny în toată Rusia.

În vârstă de 44 de ani, cel mai proeminent lider al opoziției din Rusia, a fost închis acum o săptămână pentru 30 de zile, acuzat de încălcări ale legii. Supraviețuitorul unui atac cu un agent nervos, în august trecut, a fost arestat la întoarcerea sa la Moscova de la Berlin, la 17 ianuarie.

Putin a numit videoclipul palatului drept „compilație și montaj” și a spus că i se pare „plictisitor”.

„Nimic din ceea ce este listat acolo ca proprietatea mea nu îmi aparține mie sau rudelor mele apropiate și niciodată nu a făcut-o”, a spus Putin studenților într-o conferință video. Totodată, acesta a mai precizat că a urmărit doar fragmente din film, neavând timp.

Echipa lui Navalny a lansat videoclipul după ce acesta a fost închis la întoarcerea să la Moscova. Ancheta susține că proprietatea a costat 1,37 miliarde de dolari și a fost plătită pentru „cu cea mai mare mită din istorie”.

„Ei au construit un palat pentru șeful lor cu acești bani”, spune Navalny în videoclip.

De ani de zile, el a criticat administrația lui Putin pe rețelele de socializare, acuzând liderul rus de patronaj „feudal” și conducând un sistem plin de „hoți”.

Videoclipul susține, de asemenea, că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) deține aproximativ 70 km de teren în jurul palatului, lângă stațiunea Gelendzhik.

Articolul precedentModerna: Credem că vaccinul va funcționa împotriva noilor tulpini de coronavirus
Articolul următorAproximativ 60% dintre companii vor să îşi cheme angajaţii la birou în martie (sondaj)