Ministrul ceh al Sănătății demis după ce a fost fotografiat ieșind fără mască dintr-un restaurant care trebuia să fie închis

Ministru ceh al Sănătății, Roman Prymula, a fost demis de prim-ministrul Cehiei, după ce a fost fotografiat într-un restaurant ce ar fi trebuit să fie închis. Mai mult, Prymula nu avea nici mască. 

Babis a scris vinerea trecută pe Twitter că va luat măsuri, comportamentul fiind „fără vreo scuză”. Prim-ministru a adăugat că dacă nu va demisiona el de bună voie, îl va demite el pe acesta.

Înainte de a fi ministru al sănătății, Prymula a fost delegat în același minister și a făcut parte din grupul de răspuns al guvernului la noul coronavirus, conform Euronews.

Iam Hamacek, ministru de Interne ceh, a salutat decizia prim-ministrului de demitere a lui Prymula, în timp ce pe social media, ministrul Sănătății a fost aspru criticat. Prymula susține că nu crede că a greșit atât de flagrant.

În acest timp, Cehia a anunțat astăzi alte aproape 16.000 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce bilanțul ajunge la 284.000 de cazuri de la începutul pandemiei.

Articolul precedentMihai Mărgineanu se implică și el în scandalul cu Dan Bittman: ”Este un om deștept, nu trăiește ca oile”
Articolul următorBilanț coronavirus: 5.343 cazuri noi, nou record în România / 107 decese, unul fiind în categoria 0-9 ani