Un renumit medic italian spune că nu vom avea un val doi de Covid-19 / ”Catastrofiștii și pesimiștii nu vor fi mulțumiți de aceste cifre”

Matteo Bassetti, un profesor renumit de boli infecțioase al Universității din Genova și director al Clinicii de Boli Infecțioase a spitalului San Martino din Genova, a stârnit valuri în societatea italiană după ce a scris pe pagina sa de Facebook că numărul de îmbolnăviri scade, că tratamentele aplicate funcționează și că nu vom avea un val doi de infectări cu noul coronovirus așa cum au prevăzut ”catastrofiștii și pesimiștii, de care Italia a fost și este încă plină”

Postarea de pe Facebook a doctorului Bassetti:

  • Coborârea rapidă a cazurilor de Covid-19 continuă la interne și la terapie intensivă, cât și la alte departamente, cu cifre atât de mici cum nu au mai fost observate de la începutul lunii martie.
  • Să nu uităm că ceea ce a fost pe bună dreptate înfricoșător pentru sistemul de sănătate italian, în acele zile târzii de iarnă, au fost spitalizările, cu cazuri extrem de simptomatice și grave, care au continuat să crească până la începutul lunii aprilie.
  • Noile infecții din ultimele zile, făcute în mare parte de persoanele asimptomatice, îngrijorează mai puțin, mult mai puțin, chiar dacă, evident, trebuie să aibă o atenție corectă din partea sistemului de prevenire.
  • Catastrofiștii și pesimiștii, de care Italia a fost și este încă plină, nu vor fi mulțumiți de aceste cifre. Eu și mulți dintre colegii mei, da.
  • Să nu uităm, că aceste cifre încurajatoare, atât ale bolnavilor reali, cât și asimptomatici, sunt raportări post-redeschidere (mai 4-mai 18-iunie 3).
  • Temuta revenire a virusului profețită nu s-a întâmplat. Și noi ne bucurăm de asta. Pentru viitor va fi necesar să evaluăm mai atent și mai critic capacitatea de predicție a diferitelor modele matematice și, poate, să ascultăm mai mult medicii pe teren.
  • Aș aduce și vești bune de pe frontul de tratament COVID-19.
  • S-a demonstrat că cortizonul reduce mortalitatea cu 30 % la pacienții internați.
  • Vești bune și despre medicamentul Remdesivir. Un articol publicat în Nature confirmă că administrarea sa timpurie poate reduce riscul de a dezvolta pneumonie severă.
    Noi, în Genova am început să le folosim pe amândouă de la început și le-am inclus în protocolul nostru de tratament. Ne-am dat seama de importanța cortizonului și remdesevirului în primele etape ale bolii.”, spune doctorul Bassetti.
  • Cred că nu va exista un al doilea val similar cu cel din martie, dar va trebui să învățăm să trăim cu COVID și să fim pregătiți să ne confruntăm cu cazuri noi toamna. Știind că avem medicamente și protocoale care funcționează, ne face să fim și mai optimiști, amia preciază acesta.”
Articolul precedentAlegeri SUA: Bolton, fostul consilier al lui Trump, îl acuză pe președinte că a solicitat ajutorul Chinei pentru a fi reales
Articolul următorCel puţin 3.000 de victime ale pedofiliei în Biserica Catolică din Franța, din 1950