Berea îmbunătățește nivelul de concentrare și scade riscul de demență

Meiul din bere e bun pentru creier și chiar poate îmbunătăți nivelul de concentrare, accelerând procesele de gândire, se arată într-un nou studiu științific, citat de mirror.co.uk.

Cercetarea, care este un fel de muzică bună pentru urechile băutorilor de bere, a scos la iveală faptul că nivelul de stres se diminuează, iar starea de spirit se îmbunătățește odată cu consumul de hamei.

Și poate că în mod surprinzător, cei care au luat suplimente cu extract de hamei au constatat o îmbunătățire a memoriei și se descurcau mai bine la rezolvarea puzzle-urilor.

Studiul, efectuat de oamenii de știință japonezi, sugerează că acidul descoperit în hamei, MHBA, poate fi folosit și la combaterea demenței. S-a descoperit astfel o îmbunătățire importantă a funcției cognitive a participanților la studiu, după 12 săptămâni în care au luat aceste suplimente.

Oamenii de știință de la Facultatea de Medicină a Universității Juntendo și de la Centrul Fukushima Healthcare au supravegheat 100 de oameni sănătoși, cu vârste cuprinse între 45 și 69 de ani, care au manifestat mai multe simptome de pierdere a memoriei.

Unora dintre ei li s-a administrat tratament placebo, altora, doze de suplimente cu MHBA. Tuturor li s-a făcut o serie de teste, care s-au refăcut după 12 săptămâni, în timp ce mostrele de salivă și de sânge au fost testate pentru a se observa efectul asupra hormonilor și substanțelor chimice care au legătură cu funcțiile cognitive și stresul, de exemplu.

„Am observat îmbunătățirea atenției și o diminuare a stresului după teste neuropsihologice la participanții care au primit suplimente cu MHBA”, se arată în raport. „Rezultatele studiului arată că suplimentele cu MHBA au îmbunătățit viteza de procesară mintală, atenția și nivelul de concentrare, și a diminuat strestul după munca intelectuală a adulților cu vârste între 45 și 69 de ani cu probleme de memorie”, au conchis cercetătorii.

Aceștia au descoperit că MHBA pare să îmbunătățească și metabolismul la persoanele spraponderale, sugerând că ar putea ajuta la pierderea kilogramelor în plus.

Studiul a fost publicat în cea mai recentă ediție a Journal of Alzheimer’s Disease.

Articolul precedentNorvegia: alunecări de teren puternice au distrus 8 locuințe
Articolul următorJaponia plănuiește să folosească un vaccin împotriva coronavirus până în iunie 2021