O femeie în vârstă de 117 ani, cu o slăbiciune pentru băuturile gazoase și ciocolată, a devenit cea mai în vârstă persoană din Japonia. Ea a sărbătorit fără familia ei evenimentul din cauza restricțiilor COVID-19, dar s-a bucurat de o sticlă de Coca-Cola, potrivit The Guardian.
Kane Tanaka, care fusese deja recunoscută de Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai în vârstă persoană vie din lume în martie anul trecut, a atins recordul de vârstă din toate timpurile din Japonia, sâmbătă, când a împlinit 117 ani și 261 de zile.
Supercentenarul, care locuiește într-o casă de bătrâni din orașul Fukuoka, din sud-vestul orașului, a bătut recordul anterior, deținut de o altă japoneză, Nabi Tajima, care a murit în aprilie 2018 la vârsta de 117 ani și 260 de zile.
Tanaka a sărbătorit marea realizarea cu o sticlă de Coca-Cola, care este și băutura ei preferată și a purtat un tricou cu fața ei imprimată pe el, care îi fusese dat de membrii familiei sale.
Nepotul ei, Eiji Tanaka, în vârstă de 60 de ani, a declarat agenției de știri Kyodo că bunica sa se simte bine și „se bucură de viața ei în fiecare zi”, în ciuda restricțiilor de vizite din partea familiei din cauza pandemiei de coronavirus. „Ca familie, suntem fericiți și mândri de noul record”, a continuat el.
Tanaka nu este singura care a trăit peste 100 de ani. Noile cifre guvernamentale publicate luni înainte au arătat că numărul japonezilor în vârstă de 65 de ani și peste s-a ridicat la un record de 36,17 milioane, incluzând 80.450 de persoane care au cel puțin 100 de ani.
Al șaptelea din nouă copii, Tanaka s-a născut la 2 ianuarie 1903, anul în care frații Wright au efectuat primul zbor al unui avion cu motor și a avut loc primul Tur al Franței. Ea a trăit în timpul domnii a cinci împărați japonezi.
Acum, Kane Tanaka este a treia cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată, în spatele lui Jeanne Calment, o franceză care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani și a americanei Sarah Knauss, care a murit în 1999, la vârsta de 119 ani, potrivit grupului de cercetare în gerontologie din SUA.