Fugar din Coreea de Nord povestește despre lagărele de concentrare

Jung Gwang-Il, un fugar din Coreea de Nord, a vorbit despre tortura pe care a suferit-o în timp ce a fost încarcerat într-unul dintre cele mai cunoscute lagăre din Coreea de Nord, scrie Daily Express.

Coreea de Nord ține aproximativ 120.000 de prizonieri politici și alți „dușmani ai statului” în lagăre. Mulți sunt nevoiți să muncească 16 ore pe zi cu foarte puțină mâncare și sunt supuși unor torturi brutale.

Jung, un bărbat de 57 de ani, care acum locuiește în Coreea de Sud, a dezvăluit experiențele sale din lagăre, în timpul unui interviu acordat New York Post.

În 2000, a fost arestat în timp ce lucra ca vânzător de fructe de mare după ce a fost acuzat de spionaj de către un colaborator.

El a fost dus în cunoscuta închisoare Camp 15, aflată în munți, cunoscută și sub numele de Yodok.

Descriind sosirea lui, Jung a spus: „Când am ajuns acolo, am văzut oameni care nici măcar nu arătau oameni, arătau că niște fiare. A fost înspăimântător.”

El a adăugat că deținuții„nu puteau să meargă cum trebuie pentru că erau torturați și morți de foame”.

La Tabăra 15, Jung și alți prizonieri au fost nevoiți să muncească din greu, de obicei la o exploatare forestieră, la temperaturi de îngheț cu foarte puține haine sau mâncare. Mulți prizonieri au murit ca urmare a epuizării sau înfometării.

Jung a spus că a reușit să supraviețuiască numai după ce i s-a spus că familia lui va fi reținută dacă va muri în Tabăra 15.

El a susținut că a fost torturat în mod regulat cu tehnici barbare, inclusiv placa de apă, șocuri electrice și că a fost legat de perete ore întregi în poziții de stres.

Acesta a fost în cele din urmă eliberat și apoi a înotat în Coreea de Sud.

În prezent, el conduce No Chain pentru Coreea de Nord, un grup care transmite știri și imagini în Nord, în încercarea de a-și informa cetățenii despre lumea exterioară.

Articolul precedentBilanț covid-19, 16 august
Articolul următorRaluca Olaru și Monica Niculescu, înfrângere în finala de la Praga