Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că a inventat cuvântul giroscop / Cine are dreptate?

Viorica Dăncilă l-a acuzat pe Klaus Iohannis că inventează cuvinte precum ”giroscop” sau ”sertarizare” într-o emisiune televizată a Digi24. 

Întrebată fiind de moderatorul emisiunii dacă consideră că a adus o imagine greșită PSD în timpul conducerii ei, Viorica Dăncilă a declarat: „Nu cred că am adus un prejudiciu de imagine”.

Dăncilă a dat exemplu ministrului educației, Monica Anisie, spunând că „eu sunt inginer ea, este profesor de română” și tot are anumite derapaje.

Apoi, fostul prim-ministru s-a îndreptat spre președintele României. Pe acesta l-a acuzat că inventează cuvinte. Mai exact, ”giroscop” și ”sertarizare”.

Pe primul, președintele l-a folosit în luna august și există în DEX. Giroscopul este un  „corp solid sprijinit în aşa fel, încât este liber să se rotească în jurul axei sale”, conform DEX.

Al doilea cuvânt, ”sertarizare”, folosit de președinte într-o dezbatere pe tema educației, nu există în DEX.

Pentru a se apăra, Viorica Dăncilă spune că „atunci când există presiune și cel mai bun jucător face greșeli”. Totuși, Dăncilă consideră că nu a greșit „cu măsurile luate pentru oameni și pentru țară”.

Articolul precedentO bombă de peste 5 tone a explodat în Polonia în timpul dezamorsării
Articolul următorMarea Barieră de Corali a pierdut jumate din populație, potrivit ultimei evaluări