Reacții politice după schimbul de replici CTP-Patriarhie: Biserica este instituția care dă românilor încredere și speranță pentru ieșirea din această criză

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) denunță atacurile recente lansate la adresa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de diverse persoane publice care se proclamă „influenceri”.

AUR subliniază că orice denigrare a Patriarhului Daniel reprezintă un atac direct la adresa Bisericii și a românilor, care sunt majoritar ortodocși.

În contextul actualei crize de natură epidemiologică, economică și socială care afectează România, AUR subliniază faptul că Biserica este instituția care dă românilor încredere și speranță pentru ieșirea din această criză, inclusiv prin sprijin concret atât pentru instituțiile medicale, cât și pentru familii afectate în această perioadă, dar și pentru școli.

AUR condamnă linșajul mediatic și dezlănțuirea de ură anti-creștină promovate de anumite voci din spațiul public și reamintește că același tip de mesaje anti-Biserică au fost emise și în perioada premergătoare Referendumului pentru Familie.

În viziunea AUR, familia, alături de credință, națiune și libertate, sunt valorile fundamentale ale românilor și nu sunt negociabile.

Articolul precedentUPDATE Turcia, lovită de un cutremur de 7 grade / 12 morți și 420 de răniți
Articolul următorLukașenko îi avertizează pe protestatarii din Belarus că „nu va lua prizonieri”