Iohannis: Cu Suedia în NATO, vom spori descurajarea pe flancul estic şi vom continua sprijinul nostru puternic pentru Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că intrarea Suediei în familia NATO va spori apărarea şi descurajarea pe flancul estic şi „vom continua sprijinul nostru puternic pentru Ucraina” Șeful statului a făcut anunțul la Paris, la o reuniune a liderilor din țările NATO privind evoluția războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

„Astăzi au fost stabilite condiţiile pentru a primi Suedia în familia NATO. Contribuţia acestei ţări la securitatea euro-atlantică este substanţială. Cu Suedia în NATO, vom spori apărarea şi descurajarea pe flancul estic şi vom continua sprijinul nostru puternic pentru Ucraina. Împreună suntem mai puternici”, a scris Klaus Iohannis, luni pe reţeaua X.
Parlamentul ungar a ratificat, luni, aderarea Suediei la NATO, ultima etapă a aderării acestei ţări nordice la Alianţa Nord-Atlantică, după invazia Ucrainei de către Rusia, relatează AFP.
Decizia vine după o lungă aşteptare şi un drum haotic, în urma unor tergiversări ale Turciei urmate de un vot pozitiv în ianuarie, şi tergiversări ale premierului naţionalist ungar Viktor Orban.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentUn muzeu din România a introdus realitatea augmentată
Articolul următorSector 1: Analize medicale gratuite şi cu tarif social la Complexul Multifuncţional Caraiman