Înalta Curte: Se reiau alegerile pentru primărie în orașul Moldova Nouă/ Primarul care a câștigat nu mai poate candida

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 de la Moldova Nouă se vor repeta după ce Partidul Național Liberal a contestat la Biroul Electoral Central alegerea lui Adrian Torma (PSD, fost PNL până înainte de alegeri) pe funcția de primar, acesta fiind ales pentru un al doilea mandat, potrivit PressHub.ro.

La acest nou scrutin Adrian Torma nu va mai putea apărea pe buletinele de vot, singurii rămași în cursa de primar fiind Ion Chisăliță de la PNL și Eugen Băleanu de la Partidul Verde.

NL a reclamat fraudarea procesului electoral în 11 secţii de votare din localitate, dar şi faptul că social-democratul Adrian Constantin Torma, candidat pentru funcţia de primar, a intrat ilegal în cursa electorală, întrucât candidatura sa fusese respinsă prin decizie judecătorească.

Potrivit datelor postate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, Adrian Constantin Torma, susţinut de PSD şi Pro România, a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne, în timp ce candidatul liberal Ion Chisăliţă a fost votat de 46,23% dintre alegători.

Biroul Electoral Central a dat dreptate contestatarilor și a invocat o sentință definitivă a Tribunalului Caraș-Severin prin care Adrian Torma nu ar fi trebuit să apară pe buletinele de vot, dintr-un viciu de procedură privind depunerea dosarelor de candidatură.

Adrian Torma a contestat decizia BEC la Curtea de Apel Timișoara, secția de Contencios Administrativ și Fiscal, care a anulat decizia BEC și a validat mandatul de primar al lui Adrian Torma.

Articolul precedentASF: Despăgubirile de daună RCA au fost plătite cu mare întârziere / Ce societăți au fost sancționate
Articolul următorIohannis: Grădinițele și majoritatea școlilor se redeschid din 8 februarie