Dublarea alocațiilor ar putea fi atacată la CCR. Orban: nu mai votați pomeni!

Guvernul ia în calcul posibilitatea de a ataca la Curtea Constituțională legea care implică dublarea alocațiilor, transmite Mediafax. Intenția a fost anunțată de Ludovic Orban, după ce Parlamentul a respins în această săptămână ordonanță conform căreia dublarea alocațiilor urma să fie amânată până la 1 august. 

Potrivit declarațiilor premierului, parlamentarii au votat în ultima perioadă măsuri care nu au de-a face cu realitatea economică a României și care generează noi cheltuieli, riscând să „arunce România în haos”.

Ludovic Orban a cerut parlamentarilor să dea dovadă de responsabilitate și să nu mai voteze măsuri care implică o serie de cheltuieli ce nu pot fi susținute cu resursele financiare actuale, insistând să nu mai „voteze pomeni”.

Prim-ministrul a justificat situația economică actuală atribuind-o unei ineficiente guvernări anterioare. Orban susține că orice măsură ce implică noi cheltuieli trebuie luată cu prudență, pentru a nu genera o criza economică mai mare decât cea deja creată de coronavirus, deocamdată eficient ținută sub control.

Articolul precedentDe ce a decis CCR că tăierea pensiilor speciale este neconstituțională
Articolul următorCoronavirus: România intră în studiul „Solidarity”, inițiat de OMS