Dan Barna: Îl propunem pe Cătălin Drulă la președinția Camerei Deputaților / România să aibă 3 vice-premieri, liderii partidelor de coaliție

După ce negocierile eșuate între partidele ce doresc formarea coaliției PNL – USR-PLUS – UDMR, Dan Barna vine cu două noi propuneri în speranța că negocierile vor fi reluate și vor duce la un rezultat pozitiv.

„Ultimele zile arătat cât de ușor se poate aluneca zona coaliției, erodăm semnificativ încrederea oamenilor”, susține Dan Barna.

„Miza USR-PLUS este o coaliție de guvernare solidă pro-dezvoltare pentru România. Nu este ambiția celor două partide sau a noastră ca lideri. Trebuie să alocăm șansa unei coaliții echilibrate”, a declarat liderul USR.

„Am propus mai multe soluții, dar acestea au fost refuzate. Încercăm o nouă deschidere a negocierilor. USR-PLUS consideră că echilibrul este important. Îl propunem pe Cătălin Drulă la șefiei Camerei Deputaților, având experiența necesară”, propune Dan Barna.

„Îi propun lui Orban și Kelemen Hunor să fie vice-premieri, alături de mine pentru ca guvern să fie credibil, bine reprezentați. Acesta trebuie să arate românilor că suntem interesați de pandemie, de nevoile lor”, a mai spus liderul USR.

„Este frustrant că lucrurile au mers bine pe programul de guvernare, dar ne cramponăm în alegerea acestor funcții. Pe cale de consecință, suntem pregătiți să reluăm negocierile”, anunță Dan Barna.

Reamintim că negocierile pe palierul funcțiilor de președinte al Camerei Deputaților și prim-ministru a eșuat în acest week-end în două rânduri. Motivul rezidă în dorința lui Ludovic Orban de preluare a funcției din Camera Deputaților, funcție la care râvnește și liderul USR-PLUS, Dan Barna. PNL ar vrea și șefia Camerei, dar și să dea premierul, în timp ce USR-PLUS dorește una din aceste funcții.

Articolul precedentMai mult de jumătate de milion de oameni fortați să lucreze în industria bumbacului într-o regiune chineză
Articolul următorRecord la CFR: Un tren pe ruta Brașov-Constanța a ajuns în 4 ore și 10 minute / Viteze de până la 160 km/h