Record la CFR: Un tren pe ruta Brașov-Constanța a ajuns în 4 ore și 10 minute / Viteze de până la 160 km/h

Un tren nou introdus al CFR Călători bătut orice așteptare a vreunui român, efectuând traseul Brașov-Constanța în doar 4 ore și 10 minute. Trenul a circulat cu viteze de până la 160 de km la ora.

Trenul “Tomis Expres” a parcurs pe 13 decembrie distanța de 391 km între Brașov – București – Constanța în 4 ore și 10 minute, un record absolut în ceea ce privește durata călătorie pe această rută, conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Totodată, distanța Brașov – București a fost parcursă în doar 2 ore și 7 minute, cu o singura oprire de un minut în Predeal. Acest lucru va fi posibil și în alte astfel de curse.

Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h.

Noul tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant.

Începând de astăzi, 13 decembrie 2020, a intrat în vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021, iar CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, printre care și acest tren.

Articolul precedentDan Barna: Îl propunem pe Cătălin Drulă la președinția Camerei Deputaților / România să aibă 3 vice-premieri, liderii partidelor de coaliție
Articolul următorCălin Popescu-Tăriceanu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și complicitate la uzurparea calității oficiale