Cum funcționează nepotismul în PNL: Cîțu a numit-o pe fiica iubitei lui Marcel Vela vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate

Fiica partenerei de viaţă a fostului ministru de Interne Marcel Vela, Andra-Sabrina Pleşa, a fost numită vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate printr-o decizie a premierului Florin Cîţu.

Andra Pleșa este și iubita fostului ministru liberal al Sportului, Ionuț Stroe, așa că firul ”meritocrației” crește în PNL.

Mama sa are acţiuni într-o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale într-o arie naturală protejată.

”În temeiul art. 29 şi al art. 31 lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 3 alin. (1) din Legea nr. 95/2016 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările ulterioare, precum şi al art. 3 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 997/2016 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate şi privind modificarea şi completarea anexei nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Andra-Sabrina Pleşa se numeşte în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate”, este decizia pblicată în Monitorul Oficial, potrivit News.ro.

Potrivit g4media.ro, Andra Pleşa este fiica Gabrielei Nicoleta Pleşa, partenera de viaţă a senatorului PNL Marcel Vela, fost ministru de Interne în guvernul Orban şi şeful liberalilor din Caraş Severin.

Tânăra este şi ea membru PNL şi a candidat în 2020 la primăria oraşului Caransebeş fiind învinsă de independentul Felix Borcean, potrivit Adevărul. În schimb, ea a ajuns consilier local pe lista deschisă de ministrul de Interne de atunci Marcel Vela, care a intrat în cursă pentru a o ajuta.

În prezent, Andra Pleşa este prim-vicepreşedinte al TNL Caraş-Severin şi consilier local la Primăria Caransebeş.

Articolul precedentMagistrați ai CSM, cu venituri de 8.000 de euro/lună, cer în Instanță spor pentru secrete de 25%- Europa Liberă
Articolul următorPotențialul de producere a energiei verzi pune România pe locul 2 în UE