CNA a interzis o reclamă a Primăriei Sectorului 1 unde aceștia se lăudau cu un spital aflat doar în plan

CNA a interzis reclama Primăriei Sectorului 1 din Capitală în care aceștia se laudă cu un spital de urgență care nu există decât în plan, potrivit Pagina de Media

CNA a decis, astăzi, să interzică reclama „Spitalul de Urgență”, care a rulat în ultimele săptămâni pe toate posturile de știri.

Reclama nu ar informa corect și iar induce în eroare privitorul. În realitate, spitalul respectiv nu există, ci este prezentată doar macheta acestuia. Este doar la stadiul de proiect, iar spotul induce privitorilor ideea că spitalul este deja funcțional, potrivit argumentelor forului.

De altfel, toți cei prezenți la ședință au fost de acord că spotul este o problemă. Totuși, Radu Herjeu, membru CNA, susține că nimeni nu poate fi sancționat pentru că nu apare un om, un nume, ci apare o instituție, Primăria Sectorului 1.

Spotul legat de Spitalul de Urgență, plătit de Primăria Sectorului 1, a fost difuzat de sute ori pe posturile de televiziune. Libertatea susține că spotul a avut peste 500 de difuzări într-o lună (27 iunie – 2 august).

Publicul nu este atenționat că imaginile difuzate sunt, de fapt, o simulare video, o animație.

Articolul precedentLucian Bode, Ministrul Transportului, despre metroul Drumul Taberei: Mă feresc să mai fac previziuni
Articolul următorCine sunt cei 18 candidați la Primăria Capitalei?