Lucian Bode, Ministrul Transportului, despre metroul Drumul Taberei: Mă feresc să mai fac previziuni

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vorbit la Digi24 despre situația Magistralei 5, Drumul Taberei – Eroilor. El spune că „se ferește sa mai facă previziuni”, după întârzieri de 5 ani ale finalizării proiectului. 

Bode susține că, după mai multe săptămâni de analiză, 30 iunie ar fi fost termenul de dare în folosință pentru magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor.

Termenul nu a fost respectat, Lucian Bode oferind mai multe explicații pentru întârziere.

Este vorba de probleme la centrala de ventilație din zona Moghioroș, pentru captarea apelor și ventilația propriu-zisă. Ministrul susține că, dacă s-ar fi continuat lucrările în zonă în ritm alert, problemele la centrală ari fi fost mai mari.

În plus, Bode a dezvăluit că doi angajați de la respectiva centrală ar fi avut coronavirus, deci lucrările s-au oprit, restul angajaților intrând în izolare.

Actualmente, conform Ministrului Transporturilor, lucrările de la respectiva centrală s-au finalizat. Acum se realizează teste dinamice și teste electro-energetice.

Recepțiile se vor face pe secțiuni, pe fiecare componente în parte, ceea ce va dura.

Lucian Bode a vorbit și despre cooperarea cu Primăria Capitalei: „Am de gând să am o discuție normala și civilizată cu Primarul Capitalei. Fac un apel să susțină toate demersurile de finalizare a lucrărilor”.

El a explicat că STB a răspuns la o solicitare a Ministerului Transporturilor să devieze linia de tramvai 41 că nu poate decât în octombrie să facă acest lucru, din lipsă de alte autobuze. Dacă s-ar întâmpla asta, susține Bode, am avea lucrările de suprafața gata abia în primăvara anului viitor în acea zonă. Totuși, transportul subteran nu ar fi neapărat afectat.

Contractele pentru M5 din Drumul Taberei au fost semnate în primăvara lui 2011, iar lucrările au început la scurt timp după. Conform contractului, durata lucrărilor urma să fie de 36 de luni – adică 3 ani.

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei, conform Hotnews.

 

Articolul precedentMessi i-a anunțat pe șefii Barcelonei că vrea să plece
Articolul următorCNA a interzis o reclamă a Primăriei Sectorului 1 unde aceștia se lăudau cu un spital aflat doar în plan