Charles de Gaulle este proclamat primul președintele al celei de-a V-a Republici Franceze.
Avem și noi în București o piață care poartă același nume și ne aplecăm atenția către acest loc al Bucureștiului, Piața Charles de Gaulle.
În decursul timpului, această piață a purtat mai multe denumiri. Inițial s-a numit Piața Jianu, în amintirea unuia dintre pandurii lui Tudor Vladimirescu. Însă, în perioada interbelică, i-a fost schimbată numele în Piața Mihai Eminescu.
În perioada celui de-al doilea război mondial, când România era aliată cu Germania Nazistă, piața s-a numit Adolf Hitler. După lovitura de stat realizată la data de 23 August, 1944, revine totuși la denumirea veche.
În perioada de început a comunismului în România, în cinstea lui Stalin, piața a fost rebotezată Generalissimo Iosif V.Stalin. Statuia acestuia fiind instalată la intrarea în Parcul Herăstrău, care formează o latură a pieței.
După moartea lui, piața primește numele de Piața Aviatorilor datorită apropierii de monumentul eroilor aerului, cunoscut și ca statuia aviatorilor.
După 1989, piața a fost redenumită în Piața Charles de Gaulle, în imagine îl avem chiar pe general, care a făcut o vizită în București în anul 1968.
Articolul precedentVarză călită cu mălai
Articolul următorPlăcintă cu brânză și stafide