Calendarul zilei 27 februarie

La 27 februarie 1626, Cardinalul Richelieu interzice practicarea duelurilor în Franța, ca măsură împotriva privilegiilor nobilimii.
În 1711, se naște Constantin Mavrocordat, de 6 ori domnitor al Țării Românești și de 4 ori domn al Moldovei. Domnia a obținut-o fiind ales de boier
În anul 1900, este fondat clubul de fotbal FC Bayern München. Datorită celor 14 trofee europene, dar și celor 54 de trofee naționale câștigate de-a lungul timpului, Bayern reprezintă cel mai important club german și unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal.
La 27 februarie 1933, Clădirea Reichstag-ului german din Berlin a fost distrusă într-un incendiu, moment-cheie în preluarea puterii de către naziști în Germania.
În anul 1938, este promulgată noua Constituție a României, prin care se introducea dictatura regală a lui Carol al II–lea și sfârșitul regimului parlamentar.
În 2014, un militar român este declarat ”Eroul Zilei” pe frontul din Afganistan. Adrian Ionuț Văduva a descoperit un dispozitiv exploziv improvizat, în zona unde camarzii săi urmau să patruleze.

Articolul precedentSector 1: Analize medicale gratuite şi cu tarif social la Complexul Multifuncţional Caraiman
Articolul următorHoroscop 28 februarie