Calendarul zilei 15 martie

În 1876, apare la București, ziarul Timpul, organul de presă al Partidului Conservator, la care au lucrat Mihai Eminescu, Ioan Slavici și I.L. Caragiale.
La 15 martie 1892, este patentată prima scară rulantă din lume de inginerul american Jesse W. Reno. Primul prototip a fost instalat 4 ani mai târziu, ca atracție în parcul american Coney Island.
În anul 1906 este fondată compania britanică de automobile Rolls Royce. Inițial a produs numai mașini, însă din 1914 a început să producă și motoare de avioane.
La 15 martie 1915 se naște zoologul și biologul Nicolae Botnariuc. A fost autor a peste 150 de lucrări științifice, a condus colectivul de elaborare a lucrării Fauna României, ca și prima expediție românească transafricană
În 1975, se naște celebra actriță americană Eva Longoria, cunoscută pentru rolul din serialul de televiziune ”Neveste disperate”.
În 2021, filmul Colectiv este nominalizat la premiile Oscar, la categoriile Cel mai bun film străin și Cel mai bun film documentar. Vorbim despre primul film românesc nominalizat la prestigioasele premii.

Articolul precedentInvitație la teatru: ”O VIAȚĂ, O ȘOSETĂ, UN VIS ȘI O MAȘINĂ DE SCRIS”
Articolul următorSănătatea este la ea acasă!