1. BUZĂU: PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ LA VULCANII NOROIOȘI
Vulcanii Noroioși din Buzău au fost cartați 3D cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, folosită în premieră internațională, în acest scop.
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță că tehnologia Fullwaver permite colectarea datelor la o adâncime de peste 100m.
Conform datelor obținute structura subterană a vulcanului corespunde doar parţial cu ce se vede la suprafaţă. Cercetătorii români speră să înțeleagă mai bine atât vulcanii din zona Buzău cât și procesele care stau la baza acestui fenomen geologic din toată lumea.
Proiectul a presupus investigaţii ştiinţifice noninvazive şi s-a desfăşurat cu sprijinul Geoparcului UNESCO „Ţinutul Buzăului” şi al Agenţiei pentru Arii Protejate.

2. VRANCEA: O CĂPRIOARĂ A LĂSAT UN MEDIC SĂ O SALVEZE
O căprioară găsită aproape epuizată într-o pădure din Butucoasa, județul Vrancea, a lăsat un medic veterinar să-i administreze timp de 3 zile injecții pentru a o pune pe picioare.
Medicul a intervenit foarte rapid chiar la fața locului. Acesta a spus că este neobișnuit pentru un animal sălbatic să permită apropierea oamenilor, fără să fie constrâns. Ciuta carpatină nu prezenta răni vizibile, dar era extrem de slăbită.
Deși cei care i-au acordat primul ajutor au fost îngrijorați că s-ar putea obișnui cu omul, căprioara a lăsat salvatorii să se apropie doar până când s-a simţit mai bine.

3. HUNEDOARA: ADRIAN AHRIȚCULESEI SE ÎNDREAPTĂ SPRE EVEREST
Cunoscut ca fiind primul bărbat din România care a finalizat ”Circuitul celor 7 vulcani, alpinistul Adrian Ahrițculesei țintește acum Everestul.
El a pornit, ieri spre Nepal, în încercarea de a cuceri cel mai înalt vârf din lume.
Expediţia se va desfăşura în perioada 12 aprilie – 30 mai și cuprinde două momente de aclimatizare. Alpinistul va urca însoțit de un șerpaș, până la 6400m, apoi până la 7900m, după care va reveni la tabăra de bază pentru a aștepta un culoar de vreme favorabilă.
„Vârful Everest este realizabil în 30-36 de ore, în funcţie de pregătirea fizică a fiecăruia”, a spus Adrian Ahrițculesei.

4. BOTSWANA AMENINȚĂ BERLINUL CU O ARMATĂ DE ELEFANȚI
Președintele Botswanei este foc și pară după ce Germania a dat de înțeles că s-ar putea alătura altor țări europene care au interzis importul trofeelor de vânătoare.
Liderul african a amenințat că trimite 20.000 de elefanți, cadou pentru Berlin. El mai spune că traiul alături de elefanți este foarte greu, iar vânătoarea ajută ca numărul pahidermelor să rămână sub control. Mai mult decât atât, vânătoarea aduce venituri substanțiale statului african. Un permis pleca, în 2020, de la 35.000 de euro pe cap de animal, prețurile fiind chiar mai mari pentru speciile rare.
Botswana este țara cu cea mai mare populație de elefanți din lume.

5. CALENDARUL ZILEI DE 12 APRILIE
În anul 1943, are loc întâlnirea dintre conducătorul statului român, mareșalul Ion Antonescu, și Hitler, la castelul Klessheim. Hitler i-a cerut lui Antonescu atunci să înceteze orice tatonări de pace cu puterile antifasciste.
La 12 Aprilie 1955, doctorul Jonas Salk anunță administrarea cu succes a vaccinului împotriva poliomielitei. Vorbim despre primul vaccin anti-polio care a fost cel cu virus inactiv.
Un an mai târziu, în 1956, se naște actorul american Andy Garcia, cunoscut mai ales pentru rolurile sale din Nașul: Partea a III-a, Incoruptibilii, Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve și Ocean’s Thirteen.
În 1961, cosmonautul sovietic Iuri Gagarin devine primul om care călătorește în spațiu. Zborul efectuat cu echipaj la bordul navei, a durat 108 de minute.
La 12 Aprilie 1970, se deschid pentru circulație primele două benzi ale autostrăzii București–Pitești.
Și astăzi este ziua cântăreaței noastre Antonia care împlinește frumoasa vârstă de 35 de ani.

Articolul precedentVulcanii Noroioși din Buzău au fost cartați 3D
Articolul următorParcul Liniei, cel mai NOU parc din București