Cine este Locotenent colonel medic Valeriu Gheorghiță, cel care va coordona campania de vaccinare anti-COVID

Medicul Valeriu Gheorghiţă de la Spitalul Militar Central va fi coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel naţional, a anunțat președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

El a adăugat că strategia de vaccinare va fi făcută publică săptămâna viitoare.

Vaccinarea se va face etapizat și va începe pe grupe de populație. E vorba în prima fază de personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă”, a spus Iohannis.

Am solicitat să se comunice clar și transparent aceste măsuri atât personalului medical, cât și populației. E esențial să combatem dezinformarea și fake news-urile care sădesc neîncredere. Atât timp cât dovezile științifice susțin siguranța și eficacitatea vaccinurilor și le arată ca principalul factor pentru stoparea pandemiei, trebuie să ne unim eforturile pentru o campanie de succes a vaccinării”, a spus el.

Cine este locotenent colonel Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. În 2013, a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale, coordonator de doctorat fiindu-i Adrian Streinu Cercel, care acum candidează la Senat pe listele PSD.

În perioada 2007-2012 Valeriu Gheorghiță a fost medic rezident la Institutul „Matei Balș”. El lucează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila” din 2012.

Articolul precedentTestul pentru Covid-19 al medicului din Piatra-Neamț, contradictoriu: negativ în Belgia, pozitiv în România
Articolul următorAparatura medicală ridicată de la secția de ATI a spitalului județean Piatra Neamț va fi verificată