SUA: Record de decedați ca urmare a infectării cu coronavirus în 24 de ore / Peste un sfert de milion noi cazuri în doar o zi

Statele Unite au înregistrat marți un nou record de decese cu 3.930 de morți de coronavirus raportați în doar 24 ore, potrivit Johns Hopkins, citat de AFP și Agerpres.

În plus, datele Universității Johns Hopkins arată că peste un sfert de milion de noi infectări au fost raportate în ultima zi.

Numărul persoanelor spitalizate este, de asemenea, unul din cele mai mari de la începutul pandemiei, cu peste 131.000 de pacienţi internaţi din cauza COVID-19, au indicat datele Covid Tracking Project.

Copleşite, serviciile de urgenţă din Los Angeles au fost sfătuite să raţionalizeze oxigenul şi paturile, cerându-le ambulanţierilor să nu mai transporte la spital unii pacienţii în stop cardiac cu şanse aproape nule de supravieţuire.

Precedentul record de decese într-o zi a fost înregistrat în urmă cu şase zile, cu peste 3.920 de morţi.

Statele Unite se confruntă din toamnă cu o creștere spectaculoasă a cazurilor noi, cât și a deceselor. De la sfârşitul lui noiembrie, numărul de morţi zilnice a crescut dramatic, depăşind sistematic 2.000, chiar 3.000 de decese în 24 de ore.

După petrecerile de sfârşit de an, este de aşteptat ca situaţia să se agraveze.

Statele Unite, unde restricţiile depind de autorităţile locale, se bazează pe campania de vaccinare, care a început la jumătatea lui decembrie, pentru a pune capăt pandemiei. Deocamdată, numai 2% din populaţie a fost acoperită, cu 4,8 milioane de persoane primind o injecţie.

Marţi, preşedintele ales, Joe Biden, care va depune jurământul pe 20 ianuarie, a discutat cu viitoarea echipă însărcinată cu criza sanitară.

„Un anumit număr de opţiuni” pentru a accelera distribuirea vaccinurilor au fost discutate, în special posibilitatea de „a spori rolul guvernului federal”, a precizat un comunicat.

 

Articolul precedentVirgil Popescu: Consumatorul vulnerabil de energie va fi subvenţionat; proiectul de lege va fi în curând aprobat
Articolul următorCriza din Venezuela: Loialiștii socialiști ai lui Maduro au luat controlul singurei instituții libere din țară