Sorin Cîmpeanu: Sunt 340.000 de persoane din învățământ care ar trebui vaccinate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți seara, la Antena 3, că sunt 340.000 de persoane din sistemul de învățământ care ar putea fi vaccinate.

„Vreau să vă spun că aseară aveam (…) 293.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar și de aproape 47.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ superior. 340.000 de persoane. Indiferent care va fi procentul care se vaccinează va fi un plus. Soluția eficientă pentru eliminarea tuturor riscurilor nu există nici în România nici în altă parte”, a spus Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Ministrul Educației a reiterat că își dorește reluarea cursurilor față în față.

„Ca ministru al Educației, ca profesor, ca părinte, din orice perspectivă, îmi doresc deschiderea cât mai grabnică a școlilor. Această decizie se va lua după jumătatea lunii ianuarie, în funcție de două lucruri principale: evoluția epidemiologică – ne așteptăm din păcate la o creștere a ratei de infectare după ceea ce am văzut cu toții, dacă nu suntem ipocriți, că s-a întâmplat pe perioada vacanței de iarnă, a revelionului. Al doilea element esențial este modul în care va evolua campania de vaccinare”, a mai spus Cîmpeanu.

Articolul precedentKlaus Iohannis a oferit încuviințarea DNA cu privire la urmărirea penală a lui Costel Alexe / Acesta este acuzat de luare de mită
Articolul următorGermania prelungeşte starea de lockdown până la 31 ianuarie