Slovenia: Campanie de testare în masă a populației

Slovenia a început marți testarea coronavirusului în masă într-o acțiune uriașă care vizează un sfert din populația sa de două milioane, potrivit Barrons.

Prima fază va dura până joi și este disponibilă pentru oricine dorește să fie testat.

Un alt doilea val de testări va avea loc după Crăciun, concentrându-se pe lucrătorii cheie, cum ar fi profesori, soldați și ofițeri de poliție.

Sute de oameni au făcut cozi la piața centrală Kongresni din capitala Ljubljana, una dintre  locațiile din 13 orașe unde sunt disponibile teste.

Secretarul ministerului sănătății, Marija Magajne, a declarat luni că programul vizează „oprirea răspândirii virusului, reducerea numărului de persoane spitalizate, precum și a deceselor”.

Rezultatele vor fi livrate pe telefoanele mobile în decurs de 15 minute, împreună cu instrucțiunile pentru cei care sunt pozitivi, a spus Magajne.

Slovenia și mai multe țări din regiune au scăpat de ce a fost mai rău în timpul primului val al pandemiei, dar s-au luptat cu ratele ridicate de infecție în ultimele luni.

Peste 2.400 de sloveni au murit și au fost înregistrate oficial peste 107.000 de cazuri.

Articolul precedentRusia anunță interdicții de călătorie împotriva oficialilor UE ca răspuns la sancțiunile pentru otrăvirea lui Navalny
Articolul următorR. Moldova și România vor semna Acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii