Șefa grupului de lucru pentru vaccinul coronavirus din Marea Britanie ar fi angajat consultanți la costuri de aproape 750.000 de euro

Șeful grupului de lucru pentru vaccinuri din Marea Britanie a angajat opt ​​consultanți în relații publice la un cost de aproape 750.000 de euro, conform documentelor consultate de The Sunday Times și The Independent.

Kate Bingham, care a fost numită la conducerea grupului de Boris Johnson, ar fi „insistat” să angajeze echipa de la agenția londoneză Admiral Associates.

Consultanții îi supraveghează strategia mass-media din iunie la salariul echivalent de aproape 200.000 de euro anual.

Cu toate acestea, rămâne neclar ce muncă care nu ar fi putut fi gestionată de personalul de comunicare existent la Departamentul pentru afaceri, energie și strategie industrială (BEIS) a făcut echipa.

The Times a raportat o sursă guvernamentală spunând că consultanții au ajutat echipa ​​să se pregătească pentru interviuri, au asistat la declarații de presă și au creat un podcast oficial al guvernului.

Bingham a apărut până acum în opt episoade din „Covid-19 Căutarea unui vaccin”, care are un rating de 4,7 stele pe Apple. Ultima sa ieșire din 26 octombrie a luat în considerare problemele legate de încercările provocării umane în realizarea noului vaccin.

Guvernul a negat orice acțiune greșită și a susținut că toate informațiile partajate au fost autorizate spre publicare de către Departamentul pentru afaceri, energie și strategie industrială.

Săptămâna trecută, Kate Bingham le-a spus parlamentarilor că este probabil ca desfășurarea la nivel național a unui vaccin să înceapă în decembrie și că are mai mult de 50% încredere că toate persoanele vulnerabile vor fi vaccinate împotriva coronavirusului până la Paști sau la începutul verii.

Articolul precedentBilanț coronavirus: Nou record de pacienți la ATI – 1056 / 6.752 de cazuri noi
Articolul următorTrei județe cu rata de infectare peste 6 / București, peste 1200 de cazuri raportate într-o zi de weekend