Scapă Australia de COVID? Prima zi fără cazuri în aproape 5 luni

Australia a înregistrat prima zi fără cazuri locale de Covid-19 în aproape cinci luni de pandemie, conform BBC.

Zero cazuri au fost raportate în 24 de ore între 20:00 vineri și 20:00 sâmbătă – ultima dată acest lucru întâmplându-se în 9 iunie.

Statul Victoria – epicentrul celui de-al doilea val australian – a înregistrat zero cazuri pentru a doua zi consecutivă după un blocaj de 112 zile.

Oficialii din domeniul sănătății spun că mai multe restricții ar putea fi ușurate în următoarele zile.

„Mulțumim tuturor lucrătorilor noștri uimitori din domeniul sănătății și sănătății publice și, mai presus de toate, poporului australian”, a declarat ministrul Sănătății, Greg Hunt, pe contul său de Twitter.

Australia a înregistrat aproximativ 27.500 de infecții și 900 de decese asociate Covid-19 de când a început pandemia – mult mai puține decât alte națiuni.

Națiunea de 25 de milioane a adoptat o abordare a utilizării lockdown-urilor și a testării și urmăririi proactive pentru a ține piept virusului, iar Victoria – unde s-au produs 90% din decesele Covid – a impus unele dintre cele mai severe reguli de ședere la domiciliu și de lockdown din toată lumea.

Victoria și cel mai mare oraș al său Melbourne au început să se redeschidă la începutul acestei săptămâni, după ce nu au înregistrat cazuri noi transmise în comunitate din iunie. Oamenii au putut să-și părăsească liberi casele, magazinele cu amănuntul, restaurantele, cafenelele și barurile s-au redeschis și grupuri de până la 10 puteau începe să se adune.

Premierul victorian Daniel Andrews a lăudat cei șase milioane de locuitori ai statului pentru că respectă reguli atât de stricte și a spus că sunt bine poziționați pentru un „Crăciun normal-Covid”.

Articolul precedentDoi oameni arestați în India după ce au păcălit un medic să plătească 80.000 de euro pe o lampă făcătoare de minuni
Articolul următorDragoș Iliescu, expert în testare: În educație s-a făcut cât s-a putut face / Un sistem educațional bun le dă oamenilor același start