Șase localități din Ilfov și șapte din Constanța intră în carantină

Localitățile și satele aparținătoare din jurul Bucureștiului se închid una câte una, anunță știrile Digi24.

După ce vineri seară au intrat în carantină Chiajna și Bragadiru, iar cu o seară înainte, Clinceni și Berceni, alte șase localități din Ilfov și șapte din Constanța urmează să intre în carantină din această seară.

Astfel, Raed Arafat a semnat ordinul prin care localitățile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni intră în carantină, de azi de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile:

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, respectiv Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni, Mogoșoaia, din Județul Ilfov”.

Carantina pentru aceste localitățile intră în vigoare în data de 21.11.2020, de la ora 22:00.

De asemenea, șeful DSU a semnat ordinul de carantinare pentru localitățile Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia , Valu lui Traian, și Techirghiol, din Județul Constanța. Carantina intră în vigoare în data de 21.11.2020, de la ora 20:00.

Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna și Bragadiru sunt localitățile din județul Ilfov care se află deja în carantină, iar din această seară în alte șase comune și orașe ar urma să fie impuse aceleași restricții. Este vorba de Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordhomepageeni.

Fiecare dintre acestea are o rată a incidenței la mia de locuitori de peste 9. La nivel de județ, indicele este de 7,89.

Articolul precedentSavanții israelieni spun că au găsit o modalitate de a inversa procesul de îmbătrânire
Articolul următorCe acuzații i se aduc lui Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului 1