Primele doze de vaccin anti-COVID au ajuns la Institutul Cantacuzino / Florin Cîțu: Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie

După ce ieri, primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au trecut prin vama Nădlac, astăzi, în jurul orei 8:00, vehiculul care transporta dozele a trecut prin porțile Institutului Cantacuzino.

Premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat și coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță s-au aflat la institut.

„Prima persoană care va fi vaccinată o veți afla mâine. Dar, pe mine mă interesează și a două persoană și a treia și ultima, cât și povestea acelei persoane. Doar atunci vom putea spune că am eradicat pandemia”, susține Valeriu Gherghiță.

„Am primit primele 10.000 de doze, iar săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin. Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie”, a spus Florin Cîțu.

La ora 8:00, mașina care transporta dozele a ajuns la Institutul Cantacuzino. Dozele vor sta până spre dimineață acolo, de unde vor fi transportate în condiții speciale către celelalte mari Spitale de Boli Infecțioase din țară, unde va fi vaccinat personalul ”din prima linie”.

În Capitală, vaccinarea va începe la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, duminică, după la ora 9:00. În celelalte centre ale țării, campania de vaccinare va începe în jurul orei 10:00

Mâine începe campania de vaccinare la nivelul întregii Uniuni Europene.

Articolul precedentCrăciun în temnițele comuniste (1)
Articolul următorNYT: Un doctor din Boston a avut o reacție alergică severă după administrarea vaccinului anti-COVID Moderna