Orban, despre lipsa paturilor la ATI: Trebuie introdus oxigen, ce e așa mare filozofie?

Premierul Ludovic Orban a cerut, miercuri, în ședința de Guvern, să se mai introducă spitale în structura COVID sau suport-COVID și să crească și capacitatea de tratare în secțiile de terapie intensivă.

„Părerea mea este că trebuie să fim pregătiți să mai introducem spitale în structura de spitale COVID sau spitale de suport-COVID pentru a crește capacitatea de tratare în secțiile de terapie intensivă”, a spus premierul Ludovic Orban, în ședința de Guvern, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că va discuta joi cu Nicușor Dan. „Ar trebui făcută o operativă şi luate nişte decizii legate de Bucureşti, că avem 35 de spitale în Bucureşti, nu putem să stăm să mutăm bolnavi din Bucureşti că nu vrea directorul de la ASSMB să ne susţină în pregătirea şi creşterea capacităţii de tratare. Aici Bucureştiul trebuie rezolvat şi Malaxa şi toate celelalte structuri pe care le-am gândit în dispozitivul de luptă anti COVID. La Pipera trebuie crescută capacitatea, sunt 500 de paturi şi funcţionează aproximativ 100”, susține premierul.

„Trebuie introdus oxigen, ce e așa mare filozofie?”, a continuat premierul.

Premierul i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, o reevaluare a situației spitalelor din București, unde sunt disponibile paturi de ATI dar stau nefolosite.

„Astea trebuie gândite rapid. Mâine (joi – n.r.) va depune jurământul domnul primar general (Nicușor Dan – n.r.) și o să am o discuție cu domnul primar general. Trebui făcută o ședință operativă și luate decizii legate de București, că avem 35 de spitale în București. Nu putem să stăm să mutăm bolnavi din București, că nu vrea directorul de la ASSMB să ne susțină în pregătirea și creșterea capacității de tratare. Bucureștiul de urgență trebuie rezolvat, și Malaxa și toate celelalte structuri pe care le-am gândit în dispozitivul de luptă anti-COVID. La Pipera trebuie crescută capacitatea. Sunt 500 de paturi și funcționează 100”, a spus premierul.

Articolul precedentVIDEO Portret: Simona Maierean, prima româncă ce a zburat cu un avion supersonic, impresionează la NATO
Articolul următorRafila: Vaccinul anti-COVID rezistă doar 17 zile