NYT: Un doctor din Boston a avut o reacție alergică severă după administrarea vaccinului anti-COVID Moderna

Un medic din Boston a dezvoltat o reacție alergică severă după ce a primit vaccinul Moderna împotriva coronavirusului joi, a raportat vineri New York Times, citând medicul.

Dr. Hossein Sadrzadeh, specialist în oncologie geriatrică de la Boston Medical Center, a spus că a avut o reacție severă aproape imediat după ce a fost vaccinat. El susție că a amețit și și-a simțit inima cum bate cu putere, conform Reuters.

Este prima reacție severă publică legată de vaccinul Moderna, care se află în prima sa săptămână de lansare la nivel național.

David Kibbe, purtător de cuvânt la Boston Medical Center, a declarat vineri într-o declarație că dr. Sadrzadeh „a simțit că dezvoltă o reacție alergică și i s-a permis să își administreze propriul epi-pen (n.r. soluție injectabilă pentru a calma alergiile). El a fost dus la secția de urgență, evaluat, tratat, observat și externat. Este mai bine astăzi”.

Un oficial al Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA a declarat săptămâna trecută că FDA investighează aproximativ cinci reacții alergice care au apărut după ce oamenilor li s-a administrat vaccinul COVID-19 al BioNTech în Statele Unite.

Articolul precedentPrimele doze de vaccin anti-COVID au ajuns la Institutul Cantacuzino / Florin Cîțu: Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie
Articolul următorFosta gimnastă Sandra Izbașa a spus ”DA” de Crăciun / Cine este norocosul?