Nicușor Dan: Spitalele din București au tot ce le trebuie, suntem la limită cu resursa umană

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri seară, la Digi 24, că spitalele din Capitală au tot ceea ce au nevoie, pentru a putea funcționa în ritmul impus, referindu-se, însă doar la dotări. Primarul este îngrijorat de lipsa resursei umane, fiind nevoie de medici care să aibă grijă de bolnavii din ATI,c itează Mediafax.

Întrebat, la Digi24, dacă spitalele au tot ce le trebuie pentru activitatea din această perioadă a pandemiei de COVID-19, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că răspunsul este nuanțat, pentru că deși sunt dotări, nu mai există resursă umană.

„Răspunsul este nuanțat, da. (…) Din punctul de vedere al dotărilor avem tot ce ne trebuie, suntem la limită cu resursa umană. (…) Paturi de ATI avem și putem să achiziționăm în ritmul în care este nevoie de ele. Nu este o problemă cu asta. În schimb este o problemă cu medicii care să deservească aceste paturi de ATI”, a spus Nicușor Dan.

Pus să explice cum au spitalele tot ce este nevoie, dar directorii se plâng că au ajuns să le dea pacienților oxigen din tub direct, pe scaun, Nicușor Dan a spus că atunci când spune că nu sunt probleme se referă doar la infrastructură.

„Da. Există de asemenea oameni care sunt trimiși de la București în alte orașe din țară. Aceasta este situația la acest moment. Însă, ce v-am spus eu… v-am spus că în infrastructura spitalicească din București există suficiente paturi și instrumente pentru necesarul de la acest moment. Problema însă este la resursa umană”, a explicat primarul general.

Articolul precedentBursa de la New York, cea mai mare scădere din martie
Articolul următorFitch a confirmat ratingul României la „BBB minus”, cu perspectivă negativă / ”Victorie”, declamă Cîțu