Municipiul Constanţa va fi în carantină şi în următoarele 14 zile

În data de 20 noiembrie, municipiul Constanţa intra în carantină din cauza indicelui mare a infectărilor cu SARS-CoV-2 la o mie de locuitori, potrivit adevarul.ro.

Ulterior, măsura a fost fost prelungită succesiv. Vineri, 18 decembrie, va intra în vigoare o nouă decizie a Comistetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin care se prelungeşte măsura carantinării municipiului Constanţa cu încă 14 zile. Astfel, locuitorii oraşului vor petrece Crăciunul şi revelionul în carantină.

Totodată, Prefectura Constanţa a anunţat înăsprirea controalelor în oraş.

Chiar dacă incidenţa cazurilor este în scădere în ultimele zile, indicele pe municipiu fiind joi, 17 decembrie de 8,67/1.000 de locuitori, iar pe judeţ 5,95/1.000 de locuitori, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a fost cea care a propus prelungirea măsurii de carantinare.

În același timp, Prefectura Constanţa a anunţat înăsprirea controalelor în oraş.

„Poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali vor avea în atenţie mijloacele de transport în comun, precum şi staţiile de cale ferată, pentru controlul documentelor justificative şi verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară. Pe această cale, facem un apel la responsabilitatea cetăţenilor, pentru ca aceştia să conştientizeze riscurile la care se expun atât ei înşişi, cât şi pe cei dragi, dacă nu respectă normele legale. Reamintim faptul că nerespectarea prevederilor în vigoare atrage sancţiuni contravenţionale!”, se arată în comunicatul Poliției.

Articolul precedentSony scoate Cyberpunk 2077 din PlayStation Store
Articolul următorNicolae Ciucă: Noi, cei de acum, cerem iertare familiilor rămase în suferinţă în Decembrie 1989